Står du for årets fastelavnsfest? Så følg disse gode tips

Kvinde i superheltekostume
Står du for årets fastelavnsfest? Så følg disse gode tips
Henrik Andersen
-
20/01/2023
-

Fastelavn er én af de traditioner, som vi i Danmark har mest kær. Det gælder især for børnene, da fastelavn på mange måder er børnenes fest. Her får de lov til at klæde sig ud, slå katten af tønden og spise søde sager som slik og fastelavnsboller. Herunder følger en oversigt over nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du står for at arrangere festen.

Send invitationer ud i god tid

Der er mange ting, som du bør overveje, når du skal arrangere en fastelavnsfest. Det første, du bør gøre, er dog at planlægge begivenhed – og det betyder, at du skal have sendt invitationer ud, så du kan se, hvor mange der deltager i begivenheden. Her kan du eksempelvis oprette en begivenhed på Facebook.

Samtidig er det vigtigt, at du skriver, hvornår de inviterede gæster senest skal give besked om, hvorvidt de kommer eller ej. Det er nemlig med til at gøre det nemmere for dig at planlægge begivenheden, hvis du rent faktisk ved, hvor mange gæster der kommer til festen. Du bør derfor starte med at finde en dato og sende invitationer ud.

Søde sager er et must til fastelavn

Fastelavn er en begivenhed, som inkluderer masser af søde sager. Oprindeligt markerede fastelavn, at det var tid til at gå ind i fasten, og derfor skulle man have noget lækkert inden. Sådan er det ikke længere, men alligevel er de søde sager en fast del af enhver fastelavnsfest. Der skal eksempelvis slik inden i tønden.

Du kan købe fastelavnstønder her: https://fastelavnstonde.dk/. Fyld den op med slik, og sørg for, at der er nok til alle. Det kan være en god idé at lægge slikket i små poser, så der er én til alle dem, der deltager i festen. Selvom børnene har fået slik her, så er det alligevel en god idé også at lave fastelavnsboller, som de kan sætte tænderne i.

Det er slet ikke så svært at lave dine egne fastelavnsboller, da det ikke kræver så mange ingredienser. Alligevel kan det dog føles uoverskueligt at kaste sig ud i projektet, hvis du ikke har prøvet det før. Derfor kan du eventuelt købe nogle hos den lokale bager eller i et supermarked. Dem, der er på frost, er nemme at tø op i ovnen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps